Română      Русский      English

 

 

 

 

 

 

 


 


 »  Noutăţi
Noutăţi şi evenimente
Astăzi începe Festivalul Internațional de Muzică ,,Mărțișor”
01.03.2014   

Primele acorduri ale Festivalul Internațional de Muzică ,,Mărțișor”, cel mai important eveniment cultural din țara noastră, vor răsuna în astă seara la Palatul Național ,,Nicolae Sulac”.

Sursa: moldova.org

Primele acorduri ale Festivalul Internațional de Muzică  ,,Mărțișor”, cel mai important eveniment cultural din țara noastră, vor răsuna în astă seara la Palatul Național  ,,Nicolae Sulac”. Interpreți ai diferitor genuri muzicale vor argumenta prin evoluările lor că arta muzicală este în armonie cu emoțiile sufletești. În această primă zi de primăvară suavitatea, gingășia vor fi exprimate cu prisosință în cele 3 ore de spectacol muzical-coregrafic, de inaugurare a celei de 48-a ediții a Festivalului Internațional de Muzică  ,,Mărțișor”.

Muzica clasică va fi reprezentată de doi artiști de calibru internațional – Valentina Nafornița, solistă la Opera din Viena și Ilian Gârneț, unul dintre redutabilii violoniști din Republica Moldova, acompaniați de Orchestra Simfonică Națională a Companiei Teleradio Moldova, dirijată de Gheorghe Mustea, în compania careie va evolua și Igor Țurcanu, solist al Operei Naționale.

Divertismentul va fi asigurat de ansamblul de acordeoniști ,,Concertino” condus de Eugen Nerguța, apreciat înalt la diverse competiții europene și internaționale, de Marin și Alexandru Gheras, instrumentiști virtuozi, care demonstrează talent și pasiune pentru muzica de calitate.

Aspectul coregrafic al concertului de deschidere a Festivalului  ,,Mărțișor” va fi prezent prin Ansamblul Academic Națioanal de dansuri populare ,,Joc”, condus de Vladimir Curbet, exponent de excepție al culturii noastre pe mapamond.

Compartimentul muzică populară include un extraordinar florilegiu de cântece și piese orchestrale interpretate de orchestra condusă de frații Vasile și Vitalie Advahov și îndrăgita interpretă Zinaida Julea. La fel, vor evolua și formațiile ,,Plăieșii” cu solistul Nicolae Gribincea, ,, Rodoliubie” și ,, Cadânja”.

Nume sonore sunt incluse și la secțiune muzică ușoară – Nelly Ciobanu, Cristina Scarlat, Tania Cerga, Corina Țepeș și Costi Burlacu, formația ,, Catharisis”, Dorel Burlacu band. La fel, participă și oaspeți din străinătate- formația ,,Acustic Drive” din Israel și Vadim Miteav din Ucraina.

După spectacol muzical-coregrafic, de inaugurare a celei de 48-a ediții a Festivalului Internațional de Muzică  ,,Mărțișor”, pe parcursul a 10 zile la Chișinău și în multe localități ale țării vor avea loc concerte cu participarea artiștilor din Republica Moldova și din străinătate. Va fi o adevărată Sărbătoarea a Muzicii și a Primăverii.


888

Noutăţi şi evenimente
09.07.2019   
118
Clopotnița mănăstirii Noul Neamț din Chițcani este un obiectiv turistic atractiv. Turiștii, indeferent de vîrstă, urcă și coboară pe scările clopotniței cu mare entuziasm.
09.07.2019   
112
După o excursie prin Tiraspol, ne-am îndreptat spre Chițcani, la mănăstirea Noul Neamț. Am trecut de pe malul stîng pe malul drept al Nistrului cu ferobotul. Niște emoții EXTRAORDINARE!!!!
14.06.2019   
132
Asociația Ghizilor,Lectorilor și Translatorilor din Moldova contribuie la dezvoltarea și promovarea turismului receptor la fabrica de vinuri Bulgari Winery din orașul Tvardiţa. Fabrica de vinuri Bulgari Winery face parte din unul din cele mai mari concerne Vinimpex.
31.05.2019   
235
Vineri, 31 iunie, un membru al Asociației Guides Moldova, Herzen Andrei, a organizat o excursie pentru oaspeții din Rusia la Orheiul Vechi. Orheiul Vechi este una dintre cele mai des vizitate atracții turistice din Moldova. Aici poți admira peisaje frumoase și monumente istorice.
29.05.2019   
140
Dimineața a început cu discuții la o cafea, la care au participat diverși actori din domeniul turismului receptor!
15.05.2019   
66
În cadrul dezvoltării turismului intern în Moldova, ghizii au vizitat întreprinderea din satul Dâncu. Produsele de brânză pot concura cu cașcavalul olandez și francez. Nu departe de sat este râul Prut, unde se vede panoramă frumoasă a dealurilor Moldovei.
10.02.2019   
192
21.11.2018   
318
Traseul turistic "Dor de Codru" cuprinde localităţile Dolna şi Micleuşeni din raionul Străşeni şi satul Cioreşti din raionul Nisporeni.
22.02.2015   
2534
Peste 25 de alergători amatori(jurnaliști și ghizi de turism) precum și bicicliști amatori și sportivi au descoperit galeriile orașului vinicol suberan Mileștii Mici într-un mod inedit! La data de 21 februarie 2015, de Ziua Internaţională a Ghidului de Turism, Asociația Ghizilor, Lectorilor și Translatorilor din Republica Moldova (AGLT), Asociaţia Jurnaliştilor de Mediu şi Turism Ecologic din Republica Moldova (AJMTEM), Clubul Cicliştilor Amatori din Republica Moldova (CCA)au dat startul campaniei „Curse pentru mediu curat și turism responsabil”, în orașul vinicol subteran Mileștii Mici.
21.02.2015   
1103
Felicitări tuturor celor care se dedică acestei frumoase meserii! Vă dorim să aveți inspirație în tot ceea ce faceți și turiști cît mai dornici de a descoperi noi destinații! La mai mult și la mai mare!
20.02.2015   
1317
12.02.2015   
780
Începând cu luna februarie Muzeul Naţional de Artă al Moldovei revine cu proiectul La muzeu de ziua ta.
12.02.2015   
871
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Ghidului de Turism - sărbătorită la data de 21 februarie -, Asociația Ghizilor, Lectorilor și Translatorilor din RM, Asociaţia Jurnaliştilor de Mediu şi Turism Ecologic din RM, Clubul Cicliştilor Amatori din RM, dau startul campaniei „Curse pentru mediu curat și turism responsabil”.
09.10.2014   
868
La data de 11 octombrie a.c. Asociația Obștească "Liga Femeilor Poloneze"lansează un proiect comun cu Asociația Ghizilor, Lectorilor și Translatorilor din Republica Moldova: excursia "Mărturii poloneze în patrimoniul istorico-cultural şi architectural al oraşului Chişinău”
16.09.2014   
858
Un eveniment deosebit pentru cei care iubesc muzica!
26.08.2014   
891
Agenţia Turismului anunță despre implementarea, în premieră, în municipiul Chișinău, a Troleibuzului Turistic. Ruta conține organizarea turului panoramic al or. Chișinău și are drept scop promovarea obiectivelor turistice din capitală. Proiectul se va desfășura după exemplul ”sightseeing tour”- urilor organizate în capitalele europene.
25.08.2014   
1440
Avem deosebita plăcere de a vă invita la Ziua Națională a Vinului, care va fi marcată între 4-5 octombrie, la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale. Împreună vom explora cultura, tradițiile și savoarea vinurilor moldovenești, descoperind legenda din fiecare picătură.
02.07.2014   
859
Un program de nota 10 pentru iubitorii de turism sportiv! Asociatia Ghizilor, Lectorilor si Translatorilor din Republica Moldova recomanda!!!
21.04.2014   
1934
La data de 21 aprilie 2014, in a doua zi de Pasti, s-a desfasurat prima editie a festivalului "Clopotele Invierii". Evenimentul a avut loc in s.Palanca, raionul Calarasi, fiiind organizat cu mare dragoste si grija de catre muzeul “Casa Parinteasca”.
18.04.2014   
994

1 - 20 31
 »  Noutăţi


© 2019 Excursii şi trasee turistice în Republica Moldova

Developed by Andrei Madan

31.05.2012
Total vizitatori unici: 27679   Total ieri: 76   Total azi: 7